Friday, January 23, 2015

استالین و ماجرای کشتارهای اخیر در پاریس

“… چرا به احساسات مذهبی نباید بی حرمتی کرد.”
Fra revolusjonær kommunistisk nettavis på farsi.
استالين در سال ١٩٤٩ خطاب به مردم آلبانى گفت: شما آلبانيایی‌ها يك ملت هستيد، دقيقا همانند ايرانی‌ها و اعراب، كه داراى دين مشترك با ترك‌ها هستند. اجداد شما قبل از رومى‌ها و ترك‌ها وجود داشته‌اند. دين هيچ ربطى با مليت و دولت ندارد با اين حال ما بايد در مورد مسائل دينى مردم آگاهى داشته باشيم و در مورد آن با دقت رفتار كنيم، چرا كه احساسات مذهبى مردم نبايد زير پا گذاشته شود. اين‌گونه احساسات در طى ساليان سال در افكار مردم گنجانيده شده و ريشه دوانده و بايد در اين موارد صبر و بردبارى زيادى از خود نشان داد چرا كه موضوعات اين‌چنينى براى فرد فرد مردم مهم است.
مجله چارلى ابدو دقيقاً بر خلاف پيشنهادات استالين عمل كرده. آنها نه تنها احساسات مذهبى مردم عادى را زير پا گذاشته، بلكه پا را از اين هم فراتر گذاشته اند.
اينگونه تصاوير و همچنين تصاوير مشابه در مورد ساير گروه‌هاى مذهبى در فرانسه مانند يهودى‌ها و كاتوليك ها، بخشى از محتواى اين مجله است. يهوديان و كاتوليك‌ها جزو گروه‌هاى هستند كه به صورت منسجم‌ترى در جامعه فرانسه حضور دارند. و اينچنين طنزهايى كمتر در مورد آنها ساخته مى‌شود گرچه كه يهودى ستيزى يك معضل واقعى در جامعه‌ی این کشور است.
بعضى‌ها معتقدند آزادى بيان وقتى معناى واقعى به خود مى‌گيرد كه درد ايجاد كند!




ما مى‌پرسيم كه در بين چه كسانى بايد ایجاد درد كند؟ براى حكومت يا براى فردى بى‌دفاع و ضعيف كه در گوشه‌ی اجتماع به كنارى زده شده است؟ پس طنز هم داراى محتوای طبقاتى است.
چارلى ابدو هميشه اينطور نبوده، فرانسوى‌هاى راديكال به خوبی نقاشى‌هاى ولينسكى رو بياد دارند، زمانى كه او با كارهایش به گوليست‌ها(Gaullists) و كابوهاى راسيست حمله كرد. حالا اين مجله تبديل به نمادى از بخشى از خرده‌بورژوازى شده كه از جهانى شدن ترسيده و با هم به دنبال “هراس ديگران” است.
كسانى كه به طرز نفرت انگيزى به اتاق خبر اين مجله حمله كرده و ١٢ نفر را به قتل رساندند به هيچ وجه نمى‌توانند با قرار گرفتن در پشت ديگران این را توجيه كنند كه اين يك عمل عادلانه بوده، و صد البته كه نيست. آنها به هيچ وجه اين كار را براى بهبودى شرايط مسلمانان در اروپا انجام نداده‌اند، بلكه هدف آنها افزايش فشار بر روى مسلمانان بوده است. آنها فاشيست هستند و دقيقاً از همان تاكتيكى استفاده مى‌كنند كه فاشيست‌هاى ايتاليایى در بمب گذارى ايستگاه راه آهن بولونيا در ٢ اوت ١٩٨٠استفاده كردند كه منجر به كشته شدن ٨٥ نفر و زخمى شدن ٢٠٠ تن گرديد. خواسته‌ی آنها هم بالا بردن میزان ستم بر روى جامعه ايتاليا بود.
افزايش فشار بر روى مسلمانان موجب به افزايش جوانان خشمگينى خواهد شد كه خواهان پيوستن به داعش و ديگر گروه‌هاى افراطى و مرتجع هستند. استفاده از اين حادثه بر عليه مسلمانان اشتباهى دقيقاً شبيه اين است كه همه نروژی‌ها را مسئول قتل عامى كه به دست اندرس بريويك در ٢٢ ژويه سال ٢٠١١ در نروژ افتاد، بدانيم.



Tjen Folket

No comments:

Post a Comment